Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

2008-ban létrehozott egyesület több mint 300 tagjának – legyenek azok magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek vagy önkormányzatok – közös célja a vidékfejlesztés.

Működési területük Sümegtől a Művészetek Völgyén át egészen a Balatonig tart, itt összesen 59 település fejlődését segítik.

A helyi értékek feltérképezésével, megőrzésével igyekeznek a Balaton-felvidék szellemi örökségét és üzenetét a nyilvánosság legszélesebb rétegeihez eljuttatni. Nap, mint nap tesznek az aktívabb társadalmi összefogásért, az erősebb helyi identitás megteremtéséért, a közösségi gondolkodás és munkavégzés ösztönzéséért. A helyben előállított termékek és szolgáltatások ismertségének növelésével, értékesítésének támogatásával, valamint a helyi turizmus szervezésével, sok száz helyi ember életét segítik. Bíznak benne, hogy mindezek jelentős mértékben támogatják a fiatalok helyben tartását, letelepedésük segítségét, valamint az elvándorlás megelőzését is.

Az egyesület 2014-ben hozta létre „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyrendszert, amely mára már több, mint 100 taggal büszkélkedhet. Célja az, hogy minél többen vásároljanak helyben, helyit, helyi termelőtől, valamint, hogy segítse az ide látogató turistákat abban, hogy megtalálják a minőségi termékeket és szolgáltatásokat a térségben. A védjegy összefogja a termelőket, szolgáltatókat, akik mára igazi kis összetartó közösséggé formálódtak.  Az szervezet célja továbbá, hogy megismertesse a térségbe látogatókkal azokat a rejtett kincseket, látnivalókat, amelyeket az apró települések rejtenek. Ennek érdekében virtuális túraútvonalakat hoztak létre, népszerűsítve ezzel a Balaton-felvidék turisztikai kínálatát. 

Összefoglalva az egyesület meghatározó küldetése kezdetektől fogva az, hogy e gyönyörű térség fejlődéséért tegyen nap, mint nap.

Elérhetőségeik:

Központi iroda (egyesület székhelye):

8330 Sümeg, Váralja u. 6.

Tel.: +36 87 350 111

+36 70 654 3277

Harta Annamária - munkaszervezet vezető Tel.: +36 30 387 9015