Borutak mentén

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület működési területe a Balaton-felvidék igazán változatos tájait foglalja magában. Az egyesület egyik fontos célja a helyi turisztikai kínálat színvonalának és összehangoltságának erősítése. Ezt a célt négy évszakos turisztikai ajánlókkal, kisebb túraötletekkel, a térség látnivalóinak bemutatásával, turisztikai rendezvényekkel és egy turisztikai honlappal valósítja meg az egyesület. Annak érdekében, hogy az egyesület működési területe könnyebben átlátható legyen, a térséget a természeti adottságoknak megfelelően tíz virtuális térségre osztották.

A Balaton-felvidék méltán híres a szőlőültetvényeiről, és finomabbnál finomabb borairól. Egyedi és igazán izgalmas ízvilágú borokat kóstolhatunk, ha erre a gyönyörű vidékre látogatunk. Balatonakali, Balatonszepezd, Balatonudvari, Örvényes és Zánka, ahol nem csak finom borok várnak, de felfedezhetjük a gyönyörű látnivalókat is. Tudtátok, hogy Örvényesen található az egyik legősibb vízimalom? Ha a térségben jártok, lehetőségetek van végig sétálni egy pincesoron, melynek végén egy gyönyörű panoráma tárul elénk. Ezenfelül felfedezhetjük a szív alakú sírköveket, a Nyálas-tavat és megtekinthetjük Illyés Gyula egykori pincéjét is. Mind ezt gyönyörű környezet és még megannyi érdekes látnivaló kíséretében.

A kirándulásunkat színesítik a ,,Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel rendelkező borászatok, szálláshelyek, vendéglátók, termelők és kézművesek, akikhez betérve minőségi és színvonalas élményben lehet részünk.

További részletek és túratippek:

www.balatonfelvidektura.hu

www.eltetobalatonfelvidek.hu

www.eltetovedjegy.hu