Legfrappánsabb megoldások a „koronás” évben

2020 lassan már ijesztőbb szám lesz, mint a 13 és a 666. Idén a koronás rém kétfelvonásos drámával tette próbára a Balaton-környéki vállalkozókat.

            Az ún. szezonnyitó időszakot a márciusban kezdetét vett szigorításokkal, az őszi „utószezont” pedig újabb korlátozásokkal lepte meg a kialakult helyzet. Az „egész évben Balatonból” idén csiki-csuki játék lett. Igencsak össze kellett szedniük a kreativitásukat azoknak a vállalkozóknak (többek között szállásadónak, vendéglátósoknak, attrakciókat üzemeltetőknek), akik a folyton változó helyzethez alkalmazkodva a lehető legjobban igyekeztek kielégíteni a vendégek igényeit.

            A közösségi médiában szép megoldások bukkantak fel, érdemes akár megjegyezni is őket, mert még jól jöhetnek fantáziátlanabb, lustaságra okot adó nyugalmasabb időszakokban.

Nézzünk pár forgalomélénkítő trükköt a legjobbaktól:

 

   A Minden(ki)zöldell ZöldFehér&Bor Gasztrotúrát elvileg még tavasszal indították volna a szervezők, de sajnos a tavaszi bezárások miatt őszre halasztódott – szerencsére akkor már valóra tudott válni. A kampány a „fradistákat” célozta, s több balatonudvari gasztronómiai szolgáltató összefogásával hirdették meg, köztük a KalózStrandbisztró is a szervezők között volt.

   A Kalóz Strandbisztró egyébként nyáron minden szombat reggel jógával és egészséges reggelivel várta az egészségtudatos vendégeket a fövenyesi strandon.

   A sümegi        Terazza Bistro Bar mesébe illő kertjeiben az asztaltársaságok virágzó sávokkal és szigetekkel vannak egymástól elválasztva, mintha csak erre a „távolságtartó” időszakra rendezkedtek volna be. Így a vendégek még a zsúfoltnak mondható főszezonban is biztonságban érezhették magukat. Idén pedig elindult a mediterrán hangulatú, elegáns          Terazza Esküvőhelyszín is.

   Az örvényesi       Huszár Vendéglő – amellett, hogy esténként élő zenével várta a vendégeket – a júliusi Spirit of Balaton 24 órás kerékpáros teljesítménytúra egyik pecsételő állomása is volt. Ők egyébként a pünkösdi újranyitás előtt az ételeiket csak elviteles dobozokban adták, de a vendégek elfogyaszthatták a teraszon „kizárólag elviteles önkiszolgáló” formában.

   A sümegi         Kisfaludy Vendégház is elindította tavasszal a menü házhoz szállítási szolgáltatásukat, az étlapon szereplő ételeket pedig jelentős kedvezménnyel lehetett megrendelni. Közben szépen felújították a szomszédos          Róza Cukrászdát, és finom helyi specialitásokkal is készültek.

   A balatonakali         Fék Üzletház márciusban, tehát rögtön az első karantén-hullám idején bővítette szolgáltatásait a házhoz szállítás nagyon rugalmas lehetőségeivel, amivel azóta is töretlenül lehet élni. A       Fék Étterem és Kávéház ugyan átmenetileg tavasszal zárva tartott, de utána tárt karokkal és felejthetetlen finomságokkal várták a korgó gyomrú „lefékezőket”.

   A bazsi       Őshaza Vendégház egész évben lázasan készült, hogy októbertől már lakásétteremként is fogadhassa az asztalfoglalásokat.

   No és mi történt idén a malmok és művészetek völgyében? – Bár a jubileumi 30.       Művészetek Völgye rendezvényt elhalasztották a következő évre, a völgyrajongók idén sem maradtak a megszokott minőségi szórakozás nélkül, mert szeptember és október hónapokban négy csodálatos hosszú hétvégét tölthettek ott.

   A jó öreg Megyeri Vendéglátás is teljes ráncfelvarráson esett át ebben az évben, az új üzemeltetők lelkesen újragondolták a hangulatos falu nyújtotta a lehetőségeket, és sikeres rendezvényekkel nyitottak idén újra a          Megyer Pajtával is, esküvőknek nyújtottak idilli helyszínt, valamint       „Anatómiai Gasztro Vikend” álnéven futó programsorozattal „malackodásra” buzdítottak.

Merész ötletekben tehát nincs hiány. Kíváncsiak lennénk, vajon milyen frappáns megoldással találkoztatok Ti, kedves olvasóink, ezen a furcsa, csiki-csuki Balaton-felvidéken? Küldjétek el nekünk a közösségi oldalunkon hozzászólásokként! Sőt, ha már ott jártok, ne felejtsétek el kedvelni az Egész évben Balaton Facebook oldalt, hogy ne maradjatok le legfrissebb publikációinkról!


Írta: Suddha77