Pécselyi-medence

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület működési területe a Balaton-felvidék igazán változatos tájait foglalja magában. Az egyesület egyik fontos célja a helyi turisztikai kínálat színvonalának és összehangoltságának erősítése. Ezt a célt négy évszakos turisztikai ajánlókkal, kisebb túraötletekkel, a térség látnivalóinak bemutatásával, turisztikai rendezvényekkel és egy turisztikai honlappal valósítja meg az egyesület. Annak érdekében, hogy az egyesület működési területe könnyebben átlátható legyen, a térséget a természeti adottságoknak megfelelően tíz virtuális térségre osztották.

Repüljünk vissza az időbe egy különleges túra során, ahol szemünk láttára elevenedik meg a történelem. A Balaton-felvidék gyönyörű panorámája mellett egyedi és különleges értékeket rejt. Ki hallott már a Zádor-várról és történetéről?
A vár melletti kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk. Azonban érdemes a környéket és a közeli településeket is felfedezni. Hiszen nem messze innen található Vászoly település, ahol a Szent Jakab kút és Forrás-tó nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget. Ha szeretnénk egy kellemes nyugodt sétát, távol a nagy nyüzsgéstől érdemes a település értékeit felkutatni. Azonban a térségben vár még ránk izgalmas kaland. Dörgicsén található három templomrom melyek felfedezése során kellemes sétát tehetünk a természetben, megismerve a környéket és értékeit.

További részletek és túratippek:

www.balatonfelvidektura.hu

www.eltetobalatonfelvidek.hu

www.eltetovedjegy.hu