Turisztikai promóciós rendezvény

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület főbb önálló tevékenységei között szerepel ,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyrendszer és a Balaton-felvidék turisztikai kínálatának népszerűsítése. Ezen területek népszerűsítése érdekében valósult meg egy turisztikai promóciós rendezvény, melynek egyik fontos célja a Balaton-felvidéki térségi kínálatának és lehetőségeinek, adottságainak népszerűsítése, különböző területek mentén.

A rendezvénynek a Dobosi Birtokközpont adott otthont, mely a Balaton-felvidék egyik legszebb és turisztikailag egyik legkiemelkedőbb területén a Nivegy-völgyben, Szentantalfán található.

A rendezvényen Dobosi Győző mutatta be a Dobosi család munkásságának történetét. Ezenfelül a résztvevők megtudhatták, hogyan kapcsolódik a Dobosi Pincészet védjegyes tevékenysége a turisztikai kínálat népszerűsítéséhez. A Dobosi család számos lehetőséget kihasználva teszi igazán különlegessé a vendégek számára az itt eltöltött időt, mely alatt megismerhetik és felfedezhetik a környék nevezetességeit és értékeit. (https://www.dobosi.com/hu/) A pincészet munkásságának bemutatása után és a birtokközpont bejárását követően a résztvevők 5 tételből álló borkóstolón vehettek részt. A rendezvényen ,,A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjeggyel ellátott helyi termékeket kóstolhattak a résztvevők.

A rendezvény a Magyar Vidék Minősége Egyesület szervezésében valósult meg az „Együttműködésekre alapozó mikrotérségi jellegű szakmai kapacitás, informatikai háttér és közösségi marketing tevékenységek támogatása” című felhívás keretében benyújtandó „Szakmai kapacitás fejlesztése közösségi marketing mentén” című pályázat kapcsán.