Új szolgáltatásokkal várják a Sümegre látogatókat

Apró figyelmesség, de nagy segítség a turistáknak a sümegi TDM által kialakított csomagmegőrző rendszer, de nem felejtkeztek meg a négylábúakkal érkezőkről sem.

Sokan érkeznek Sümegre kerékpárral, vonattal bakancsos turistaként, akik a város nevezetességeit szeretnék látni. Azonban – tegyük a szívünkre a kezünket – a vár megközelítése egy kellemes séta, ami ráadásul még meredek is, persze ezért aztán fenn a látvány kárpótol. Erre a sétára sem célszerű az oda felesleges csomagokat, hátizsákokat felcipelni. A látogatók ezen igényét ismerte fel a TDM és alakított ki egy csomagmegőrzőt a városközpontban lévő Ramassetter Látogatóközpontban.

A csomagokat keddtől péntekig 9.30-tól 16.30-ig lehet letétbe helyezni, szombaton pedig 9.30 és 13.30 között. Lényeges, hogy zárás előtt vegyék ki az elhelyezett csomagokat, mert biztonsági okokból a csomagmegőrzőt este kiürítik.

Azonban nem csak a csomagokra gondoltak, hanem a négylábú társakkal érkezőkre is. A nyári melegben nem csak az ember szomjazik meg, hanem a kutya is, de itt, egy-egy korty frissítőre mindig szívesen látják az ebeket is.

A turisztikai szakemberek ezektől az „apró figyelmességtől” is azt remélik, hogy Sümeg még inkább látogatóbaráttá válik, és a városba fenntartható módon érkező turisták is kényelmesebben érzik majd magukat.