Erdőlátogatás korlátozások szeptemberben

Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága

FIGYELEM! Tisztelt Erdőlátogatók!

A 2021. szeptember 1 – 29-ig délután 15:00 órától reggel 09:00 óráig a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága kezelésébe tartozó erdőterületeken vadászat folyik. A biztonságos és eredményes vadásztatás érdekében kérjük, hogy ebben az időszakban ne tartózkodjanak erdőterületeinken, még gyűjtési engedély, illetve ideiglenes úthasználati- és területhasználati engedély birtokában sem. Reggel 9 órától délután 15 óráig az erdő látogatására a kijelölt turistaútvonalakon van lehetőség.

Az erdő látogatásának korlátozására az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 94. § (2) bekezdése alapján kerül sor. A korlátozás időtartama alatt a megjelölt turistautak sem vehetők igénybe.

Érintett településhatárok: Tapolca, Nyirád, Zalahaláp, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Sümeg, Uzsa. 

Budapest, 2021. augusztus 25.

Bakonyerdő Zrt. 

Tisztelt Természetkedvelő Erdőjárók!

Az nyár végén, az ősz beköszöntével a Bakonyerdő Zrt. által kezelt erdőterületeken, a Bakony és a Balaton-felvidék erdeiben is megkezdődik a gímszarvasok násza, a szarvasbőgés. A szarvasbőgést követően október hónapban pedig dámszarvasoké lesz a főszerep, barcogásuktól hangzik az erdő.

A vadgazdálkodás egyik kiemelkedő feladata a nyugalom biztosítása a vad számára annak természetes élőhelyén. Különösen igaz ez a párzási időszakokra vonatkozóan. A vadnak ebben az időszakban nagyobb a mozgásigénye és sokkal figyelmetlenebbé válik. A megszokottól eltérő napszakokban is nagyobb eséllyel találkozhatunk velük. Nemcsak az éjszakai órákban, de a nappali világosban is űzik, kergetik a gímszarvas teheneket, ilyenkor a tőlük megszokott óvatosságot is mellőzik.

A fentiek miatt, a vadállomány nyugalmának biztosítása érdekében kérjük az erdőlátogatókat, hogy a

Balatonfüredi és Bakonybéli Erdészet által kezelt területeken 2021. szeptember 01. és szeptember 30. között naponta 09.00 – 16.00 órai időszakra

Farkasgyepűi, Devecseri, Pápai, Bakonyszentlászlói Erdészet által kezelt területeken 2021. szeptember 01. és október 30. között naponta 09.00 – 16.00 órai időszakra tervezzék az erdőterületek látogatását.

Túráik, kirándulásaik során a kijelölt turistaútvonalak használják.

Köszönjük, hogy támogatásukkal és megértésükkel, közösen biztosíthatjuk erre a néhány hétre erdeink vadállományának háborítatlanságát!

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal munkatársainkhoz az info@bakonyerdo.hu címen.


Zalaerdő Zrt.

FIGYELEM! Tisztelt Erdőlátogatók!

A Zalaerdő Zrt. értesíti a lakosságot, hogy szeptember hónapban (naponta, délután 16 óra és reggel 8 óra közötti időszakban) az üzemi vadászterületein intenzív szarvas-vadászatot folytat. Vadászatra jogosultként arra kér mindenkit, hogy mező- és erdőgazdasági munkája, valamint szabadidős tevékenysége során ezt vegye figyelembe!

Megértésüket köszönjük!


Az egyes területeken illetékes vadászatra jogosultakat, a Veszprém megyei Vadászati Információs Térkép segítségével kereshetik meg. https://www.omvk.hu/veszprem/oldal/vadaszati-informacios-terkep

További korlátozások az ország területén: http://mtsz.org/cikk/erdolatogatasi_korlatozasok_gyujtooldala?fbclid=IwAR2dfyAtAkTOFpvzpylbiRTgoOCCOP9jnJ_XT10f6zgzMfS-y82xqYk-r5c