Balaton fagyija verseny- Pályázati felhívás

A Balatoni Turizmus Szövetség a 2022. évben újra meghirdeti a Balaton Fagyija pályázatot. Az apró ötletként megvalósuló Balaton fagyija az elmúlt években kiemelt médiafigyelmet kapott, a 2014. évi első verseny óta a nyertes fagylaltozók igazi turista zarándokhellyé váltak. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. A versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók nevezhetnek. Egy vállalkozás maximum 2 fagylaltot indíthat a versenyben. Lágyfagylalttal a versenyre nevezni nem lehet. A nyertes fagyi lesz a 2022. évi Balaton Fagyija.

Megkötések:
 Tejes fagylalt esetén az alapfagylaltban a hagyományos alapanyagokat – úgy, mint tej, tejszín és/vagy vaj, cukor, tojás – kötelezően használni kell.

 Gyümölcs fagylalt esetén gyümölcs vagy 100% gyümölcstartalmú gyümölcspürék használata engedélyezett. Természetes anyagokból készült stabilizátorokat lehet használni a fagylaltkészítés során.

 A tojás más természetes emulgeálóval helyettesíthető.

 Kerüljük az aromák használatát! Amennyiben használják, csak természetes aroma használható! A zsűri a beadott recept alapján súlyozottan veszi figyelembe az aromák használatát.

 Növényi tejszínt használni tilos!

 A fagylaltokat csak ehető anyagokkal lehet díszíteni! A díszítés a fagylalt adagolhatóságát ne akadályozza!


Zsűrizési szempontok:

 Megfelelő alapanyagok és technológia használata

 Íz, ízek harmóniája

 Szín

 Illat

 Állag

 Dekoráció

 Kreativitás

 Praktikum

A fenti szempontok mellett a zsűri az értékelésnél azon fagylaltokat prioritásba helyezi, amelyek mindenki számára elérhető helyi termékek, alapanyagok felhasználásával készültek. Az elkészítendő fagylalt pontos recept leírását és az elkészítés technológiáját a nevezőnek a zsűrizés előtt írásban át kell adnia. A recepteket a zsűri az értékelés előtt ellenőrzi, a kiírásnak nem megfelelő fagylaltokat nem értékeli. A zsűri a nevezés után egyeztetett időpontban értékeli a versenyfagylaltot a nevező cukrászdában / fagylaltozóban.

Nevezési határidő: 2022. május 25. (szerda)
Nevezés módja: nevezési lap kitöltése és eljuttatása határidőig az info@balatontdm.hu mail címre.

Nevezési díj: 10 000 Ft / nevező

A zsűrizés tervezett időpontja: a zsűrizés pontos időpontjáról a későbbiekben dönt a zsűri. Az időpontról mindenkit időben tájékoztatást fog kapni.

A nyertes pályázó az oklevél mellé egy vándorkupát is kap.

Természetesen különdíjasokat is választanak, amennyiben a versenyzők különleges ötleteikkel és ízekkel kápráztatják el a zsűrit.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Balatoni Turizmus Szövetség rendelkezésére bocsátja, amely azt nyilvánosságra hozza. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Balatoni Turizmus Szövetséggel szemben.

Minden kedves versenyző nevezését szeretettel várjuk!

Balatoni Turizmus Szövetség

BALATONI TURIZMUS SZÖVETSÉG
8230 Balatonfüred, Blaha L. u. 5.
Levelezési cím: 8623 Balatonföldvár, Petőfi S. u. 1.
E-mail: info@balatontdm.hu